Help, op vakantie met een dreumes!

Op vakantie gaan met een dreumes vergt een strategische, militaire organisatie. Een planning om ''u'' tegen te zeggen en een flinke portie stressbestendigheid. Toch is de vakantie met onze dreumes één van onze leukste vakanties ooit geweest! Ga jij binnenkort op vakantie met een dreumes? Lees hier onze ervaring en ik deel ook mijn gouden tips!

 

Laten we beginnen bij het begin. Het uitzoeken van een vakantie. Voor ons stonden er drie dingen hoog op het wensenlijstje; zon, kindvriendelijkheid en relaxen. Kindvriendelijkheid is eigenlijk de nummer één eis die wij stelde aan onze reis, want als Yuna het naar haar zin heeft dan is onze vakantie natuurlijk al een succes (typical parent talk ;-) ). Zodoende begon de zoektocht. Onze zoektocht heeft uiteindelijk een paar weken in beslag genomen. Verschillende mogelijkheden passeerden de revue appartementen, glampings, all-inclusive, we hebben het allemaal onder de loep genomen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een ''aparthotel''. Oftewel een appartement/huisje met aparte slaapkamers en een keukentje, maar dan wel met de faciliteiten van een hotel. Een ideale combinatie vonden wij. Het complex waar wij heen gingen scoorde een 9,1 op kindvriendelijkheid en de locatie gaf een positieve weersverwachting aan voor september. Al onze wensen konden we af strepen en we boekte de reis.

 

Tip 1: Een kindvriendelijke locatie is echt een must als je met een kleintje op vakantie gaat en je zelf ook een zorgeloze vakantie wilt hebben. Campingbedjes, kinderstoeltjes zal allemaal al aanwezig zijn en dit scheelt een hoop gesjouw! Daarnaast zijn speelplaatsjes en kinderzwembaden natuurlijk ook te gek voor je kleine dreumes.

 

De vakantievoorbereidingen konden beginnen! Ik heb veel websites bezocht en artikelen gelezen over handige tips voor reizen met een dreumes. Ook heb ik veel inpaklijsten bekeken en zodoende ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen inpaklijst. Als jullie het leuk vinden kan ik deze inpaklijst wel een keertje delen, want hij is zeer goed bevallen!

Ik deed in de weken voor de vakantie de nodige inkopen en gezien we Yuna haar verjaardag twee dagen voor vertrek vierde besloot ik al een week daarvoor de koffers in te pakken. 

 

Wij hebben twee koffers meegenomen. Eentje voor alle kleding en een aparte koffer voor al Yuna's benodigdheden. Denk hierbij aan voeding, speelgoed etc. Daarnaast hebben wij voor tijdens de reis één grote handbagage tas meegenomen en de luiertas. Ook een buggy en draagzak hebben wij meegenomen.

 

Tip 2: Als je met het vliegtuig reist heb je behoorlijk wat handbagage. Een grote tas (cabin proved) is aan te raden, maar in gebruik niet heel handig. Wij hebben gebruik gemaakt van handige bag-in-bags om alles in de tas te sorteren. Zo hadden we een tasje voor het speelgoed, een tasje voor haar voeding, een tasje voor verschoning en een hele belangrijke een tasje met alle belangrijke documenten (paspoorten, tickets etc.). Ik heb dit in een klein handtasje gedaan, zodat ik deze om mijn schouder kon houden tijdens het inchecken en douane check, want als je dit iedere keer in een bodemloze tas moet opzoeken word je niet vrolijker...

 

Onze reis begon in de middag. Rond 12 uur kwamen we aan op Schiphol. Ik was een beetje sceptisch beken ik eerlijk, want hoewel Yuna het liefste kindje op de wereld is. Is zij wel een dreumes a.k.a. ongeleid projectiel wat overal en nergens heen hobbelt. Luisteren doet zij nog niet goed, dus ik hield mijn hart wel een beetje vast. De moed zonk me in de schoenen toen ik de incheck rij zag. Een om eng van te worden lange rij met allemaal mensen die op elkaar stonden en elkaar absoluut geen ruimte gunden (het zou toch maar dat diegene naast jou net één plekje eerder geholpen wordt....). Je zou denken dat mensen hier toch wel anders naar kijken als jij met een kindje in de rij staat, maar niets is minder waar. Ruim anderhalf uur hebben wij ons groen, geel en paars staan ergeren, maar onze kleine meid deed het geweldig. Ze vond al die mensen reuze interessant en keek met grote ogen naar alles wat er om haar heen gebeurde. Waren we de check-in door kon hetzelfde feest bij de douane beginnen. 

 

Bij de douane kwamen we er snel achter dat mijn militaire, precieze inpakwerk zijn vruchten afworpen. Zo hadden wij alle voeding van Yuna in een apart tasje gedaan in de luiertas. Op deze manier konden we in ''the heat of the moment'' alles snel sorteren en klaarzetten, zodat het gecontroleerd kon worden. Hierna volgde nog een paspoortcontrole. Gelukkig waren we echt ruim op tijd op Schiphol en konden we gelukkig nog rustig even een broodje eten en een beetje duty-free beauty shoppen!

 

Tip 3: Voor baby's en dreumesen mag je flesvoeding meenemen en ook het water wat hiervoor bestemd is mag mee. Wij hebben een thermosfles met water op temperatuur waarop ze haar flesje krijgt thuis gevuld. Dit mag je dus gewoon meenemen door de douane heen. Super handig, want als je haar flesje klaarmaakt heb je alles kant en klaar.

 

Daarna zijn we bij de gate gaan zitten en hebben Yuna even lekker laten uitrazen. Lekker rennen, spelen met een ander kindje en boeven tot the max. Nu kan het nog dachten we.. Vlak voordat we het vliegtuig in liepen verschoonden we haar luiertje nog even en toen waren we er klaar voor.

 

In het vliegtuig hebben we twee plaatsen. Dit betekent dat Yuna bij ons op schoot moest. Tijdens de heenvlucht was de derde plaats ook bezet. ''Arme man'' dacht ik nog.. Hij krijgt het vast zwaar te verduren tijdens de vlucht.. Gelukkig was niets minder waar. Mijn georganiseerde inpakwerk zorgde ervoor dat we het flesje snel startklaar konden maken en tijdens de stijging dronk Yuna haar flesje. Dit helpt tegen de pijn in de oortjes. Ik had stille hoop dat ze in slaap zou vallen tijdens het drinken van de fles, maar miss Yune vond alles nog veel te interessant. Ruim een uur heeft ze gespeeld met het inklaptafeltje voor ons, het raampje en het hendeltje waarmee je het tafeltje open en dicht maakt. De tas speelgoed die ik ook met vakkundig oog had ingericht bleef onaangeraakt. Wel hadden we filmpjes van BabyTV mee en dit was echt een lifesaver! Yuna werd op begeven moment moe en wat ongedurig, maar met BabyTV heeft ze toch haar rust kunnen vinden en viel ze in slaap. Pas vlak voor de landing werd ze weer wakker. Wij waren reuze trots!!!

 

Tip 4: Filmpjes of BabyTV mee op de pad of telefoon gaat je echt veel stress schelen. Je kleintje is even afgeleidt en je bent zo weer 20 minuutjes verder. Daarnaast raden wij ook aan om veel snacks mee te nemen. Dit is ook een goede ''tool'' om je dreumes in toom te houden.

 

Tip 5: Een flesje of wat te drinken tijdens het stijgen voorkomt dat je kindje last krijgt van zijn oortjes!

 

Na het halen van de koffers liepen we naar de transfer. Waarna na ongeveer een half uur met de bus bij ons aparthotel aankwamen. We kregen goed nieuws, want we hadden een upgrade gekregen en verbleven in een appartement met twee slaapkamers i.p.v. één en dit was echt ideaal. Yuna had namelijk haar eigen kamertje en kon hierdoor rustig slapen. We kwamen aan rond negen uur in de avond en na een lange reis waren wij op en hoopte we maar dat Yuna ook haar slaap kon vatten in een nieuwe omgeving. Ook dit ging vlekkeloos en na een heerlijke nachtje slapen begon onze eerste echte vakantiedag!

 

We hebben genoten van een heerlijke vakantie op Cyprus. Iedere dag over de 30 graden, een vrolijk kind, lekker eten en zwemmen. Wij kijken terug op een top vakantie. Het keukentje was voor ons ideaal om voedingen te maken, flesjes uit te koken, maar eerlijk we hebben er niet echt gekookt. We zijn lekker uiteten geweest en hebben bijna iedere dag wel een lekker ijsje bij Haagen Dazs gehaald, heerlijk!

 

Tip 6: Een keukentje bij je accommodatie is erg handig met een baby.

 

Als je op zonvakantie gaat is het super belangrijk om je kindje goed in te smeren. Wij hebben voor Yuna de gehele vakantie factor 50  gebruikt. Denk er om de twee uur aan dat er weer opnieuw gesmeerd moet worden. De zonnebrand mag dus niet ontbreken! Daarnaast is het handig om voor genoeg water of ander drinken te zorgen en biedt dit genoeg aan. Het is erg warm, dus je kindje kan wel wat extra vocht gebruiken. Wij zorgde ervoor dat er de hele dag water in handbereik stond van Yuna, zodat ze zelf kon drinken wanneer zij dit wilde. Ook niet onbelangrijk is een badpakje met UV bescherming. Wij hadden een t-shirtje, waardoor ook de schoudertjes bedekt waren en een hoedje. Daarnaast hebben we haar ook regelmatig een zonnebrilletje opgezet. In de middaguren zijn we uit de zon gebleven en dit kwam eigenlijk altijd wel goed uit, want Yuna deed dan ook haar middagdutje.

 

Tip 7: Vanaf 12 tot 3 uur s'middags is de zon op zijn sterkst en is het aan te raden met je kleintje de schaduw op te zoeken. Gebruik daarnaast factor 50 voor zonnebrand en verdiep je UV werende badkleding en hoedjes.

 

De terugreis was wederom behoorlijk druk. Het inchecken en de douane duurde weer erg lang en dit keer was het wachten met Yuna iets minder gezellig. We reisden namelijk rond haar bedtijd, dus ze was moe. Moe en dan dingen moeten doen is geen goede combinatie. We hebben ons best gedaan haar zoet te houden met snackjes en filmpjes op de telefoon. Nadat we door alle checks heen waren heb ik Yuna in de draagzak genomen en is ze na enige moeite in slaap gevallen. Hierna heeft ze geslapen, zowel tijdens het stijgen, de hele vlucht en de daling. Pas nadat we geland waren werd ze wakker. Dit was rond half één s'nachts. Hierna is ze wakker geweest totdat we thuis waren aangekomen. Daarna is ze lekker gaan slapen. Nadeel was wel dat Yuna de volgende dag om 06.00 springleven was en wij er toen net 4 uurtjes slaap op hadden zitten... Dit was even bikkelen, maar met wat extra cafeïne hebben we het overleefd.

 

Tip 8:  Zorg ervoor dat je relaxed bent. Je gaat op vakantie, dus  zet de chill modus alvast aan tijdens de reis. Houdt daarbij in je achterhoofd dat je op vakantie gaat met een kindje en dat dit wel een andere vakantie wordt dan je gewend bent. Wij merkte dat door haar ritme van thuis aan te houden het super goed ging, dus misschien helpt jou dat ook!

 

Als allerlaatste; je kindje gaat vroeg naar bed. In ons geval gaat Yuna om 19.00 slapen. Dit betekent dat wij de avond nog hadden om heerlijk buiten te zitten en ook wat quality time met zijn tweetjes te hebben.

 

Ook wil ik nog zeggen; mocht de reis anders verlopen dan je hebt gehoopt hou je eraan vast dat de reis maar een klein onderdeel is van je vakantie. Zolang je het op vakantie maar leuk hebt is de reis iets wat je maar voor lief moet nemen. Wie weet gaat onze volgende reis heel anders, maar voor nu kijken wij super positief terug op onze vakantie én reis met Yuna!